Recept: Lasagne À La Proteïne

Wat doe je als je als je sinds lange tijd weer een vrije dag hebt? De een wordt beste vrienden met zijn bank, de ander gaat de tuin in en ik sta graag de godganse dag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen.
Vandaag was het gelukkig weer zo’n dag!
De laatste paar dagen had ik écht een craving naar lasagne. Hoewel ik mijn vingers wel drie keer aflik na het eten van mama’s zelf gemaakte lasagne, besloot ik vandaag om een eiwitrijke – wellicht gezondere (sorry moeders) – variatie op haar lasagne te maken.

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Een ovenschaal
  • Drie medium courgettes
  • 500 gram kipgehakt
  • Eén ui
  • Twee teentjes knoflook
  • Koriander, Knoflookpoeder, Bascilicum, Zout en Peper, Paprikapoeder naar smaak
  • 200 gram Pasta Saus
  • 200 gram Hutten kase
  • 100 gram geraspte kaas jong belegen 48+ (kaas naar eigen keuze)
  • Twee ei-eiwitten
  • PAM of PEM spray

Hoe gaan we dit bereiden?

  • Schaaf de courgettes in de lengte in plakken van circa drie millimeter.
  • Leg de plakken op een handdoek en dep ze goed af
  • Snijd de knoflook en ui klein
  • Meng het kip gehakt met de ui, knoflook en kruiden
  • Meng de cottage cheese met 75 gram geraspte kaas en voeg eventueel kruiden naar smaak toe
  • Spray een pan in met PAM of PEM spray en bak het kip gehakt rul
  • Voeg de pasta saus toe en zet het vuur zacht
  • Spray de ovenschaal in met PAM of PEM spray en beleg de bodem met courgette plakjes
  • Breng hierover een laag gehaktmengsel aan
  • Breng vervolgens een laag kaasmengsel aan
  • Verdeel één eiwit over het kaasmengsel
  • Herhaal
  • Voeg de overige 25 gram geraspte kaas toe
  • Bak de lasagne circa 45 minuten op 180 graden

SMAKELIJK 

Courgette Lasagne
Macro’s 1/6e deel
273 calorieën
5 gram koolhydraten
14,6 gram vet
28 gram eiwit