Recept: Vezelrijke Kwarktaart Appel Kaneel

Voor moederdag / de verjaardag van mijn zusje heb ik een eiwitrijke én vezelrijke kwarktaart gemaakt. De taart is een variatie op de iedere dag taart van Jelmer de Boer. Hij is serieus super lekker en vult ontzettend goed (ik verdeel één stuk over 2 periodes haha). Normaal faal ik kei-hard op ‘gezonde’ variaties van gebak (Suiker en boter blijven moeilijk te overtreffen), maar als ik de reacties van iedereen mag geloven, is het dit keer toch écht gelukt.
Ik presenteer u…….. Vezelrijke Kwarktaart Appel Kaneel

Wat heb je nodig?

  • 850 gram Optimel Griekse Stijl Naturel
  • 185 gram cream cheese light
  • 150 gram Medjoul dadels (bijvoorbeeld van Albert Heijn)
  • 60 gram Bodysupps Whey Vanilla
  • 300 gram appels
  •  20 gram kokosolie (roomboter kan ook)
  • 12 plakjes gelatine (20 gram)
  • 230 gram Fries roggebrood
  • Kaneel
  • Zoetstof

Bereidingswijze

  • Blend / mix het roggebrood fijn
  • Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood
  • Voeg ook de kokosolie (gesmolten) toe en meng door
  • Bekleed een springvorm met een bakpapier en spreid het mengsel uit
  • Doe de bodem in de koelkast
  • Week ondertussen 12 gelatineblaadjes in koud water;
  • Meng de Optimel, cream cheese, Whey, kaneel en zoetstof met een staafmixer
  • Snijd de appels klein en voeg kaneel en zoetstof toe
  • Verhit de appelstukjes in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het appelmengsel
  • Voeg het appelmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door
  • Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste 3 uur opstijven in de koelkast

Voedingswaarde per stuk (1/8)

299 kcal
8.3 gram vet
32,6 gram koolhydraten
19.6 gram eiwitten
5.5 gram vezels

Ik zeg, smakelijk!
recept vezelrijke kwarktaart