Progressie bij DioFit: Bart Alders

Mijn gewicht is iets waar ik altijd al problemen mee heb gehad. Ik was te dik. In mijn jeugd ben ik hierdoor gepest. Om dit vervelende gevoel te compenseren, begon ik bij thuiskomst met eten. Het welbekende ‘comfort food’. Op de een of andere manier voelde het voor mij toch fijn om te eten. Vaak zette ik dan de frituur aan, of at ik in ieder geval iets ongezonds. Ik was niet gelukkig en had weinig zelfvertrouwen (dit kwam mede door het pesten). Wel heb ik altijd gevoetbald, echter kreeg ik als keeper zijnde ook weinig beweging.

 

Inschrijving

3,5 jaar geleden heb ik me toch ingeschreven bij een sportschool. De eerste keer vond ik er niets aan. Ik merkte van mezelf dat ik smoesjes begon te verzinnen om toch maar niet te gaan. In het eerste jaar ging ik misschien 1 à 2 keer in de maand. Dit was natuurlijk erg zonde van mijn geld en ik kreeg ook totaal geen resultaten te zien. Toen had ik er 2,5 jaar geleden genoeg van. Ik keek naar mezelf in de spiegel, en was totaal niet tevreden met hoe ik er uit zag. Ik woog op dat moment 110 kg en ook al ben ik 1.95 m, was dit nog een veel te hoog gewicht. Toen heb ik de beslissing genomen om consequent de 3 opeenvolgende weken 3 keer in de week te gaan. Wanneer dit mij niet zou bevallen, zou ik mijn abonnement ook opzeggen, dan zou het geen zin meer hebben voor mij. Tevens ben ik in deze tijd mijn voeding aan gaan passen. Ik ging namelijk gezonder eten, minder vet en minder hartige snacks tussendoor. Deze combinatie is me uiteindelijk zeer goed bevallen, en hier wilde ik dan ook mee doorgaan.

 

Resultaat

Toen ik eenmaal resultaat begon te zien, maakte ik de keuze om nog een dag extra te gaan trainen. Ik voelde me steeds beter in mijn vel en merkte dat mijn zelfvertrouwen ook begon te groeien. Door deze dag extra heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met voetballen, hierdoor creëerde ik voor mezelf meer vrije tijd.

 

Overstappen

Begin augustus 2015 ben ik overgestapt van sportschool. Op dit moment was ik 20 kg afgevallen. Nu ben ik bezig bij DioFit. Dit bevalt me erg goed. Hier heb ik ook een trainingsschema gekregen die op mijn wensen is afgesteld. Van dit trainingsschema heb ik veel profijt gehad. Ik merk dat mijn spiergroei sterk verbeterd is, en je wordt met een schema nog net wat meer gepusht om te gaan, zo’n schema is een mooi houvast. Sinds dat ik bij DioFit train, merk ik dat mijn trainingen meer effect hebben.

 

Valkuil

Het veranderen van je lichaam is een proces waar veel tijd in gaat zitten, en het duurt vaak ook langer voor je resultaat begint te zien. Zorg er voor dat je dus niet stopt wanneer je in de eerste paar weken geen resultaat ziet. Wanneer je gemotiveerd bent, komt dit resultaat wel. Uit ervaring vind ik dit zeker de moeite waard. Soms is het moeilijk om gemotiveerd te blijven, maar wanneer je uiteindelijk resultaat begint te zien en je krijgt van je omgeving positieve reacties terug, is dit een enorme opsteker.

 

Toekomst

In de toekomst wil ik doorgaan zoals ik nu bezig ben. Gewoon fit blijven en met goede kwaliteitstrainingen door trainen.

 

Screenshot_2015-04-18-00-21-24-1               IMG-20151224-WA0000

 

 

Tip

Wanneer je net begint met sporten, probeer hier dan ook consequent in te zijn. Ga op dezelfde dagen en op dezelfde tijdstippen, voor een bepaalde periode. Wanneer je dit doet, maak je er een gewoonte van. Hierdoor is het ook gemakkelijker om het sporten in de beginperiode vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *