Recept: Groenten Pasta Met Kliekjes Vlees

Vandaag heb ik een ontzettend lekker en gezond recept bereid dat geschikt is voor zowel het cutten / diëten (afvallen ofwel onder je dagelijkse kcalbehoefte eten) als het bulken (aankomen ofwel boven je dagelijks kcalbehoefte eten). Het recept bevat niet alleen een goede verhouding van macronutriënten maar zit ook boordevol micronutriënten, we mogen immers de vitamientjes niet vergeten, en hier kijk ik m.n. even naar de bulkers onder ons. ; ) Onder het recept zal ik 2 tabellen bijvoegen waarin de macro’s staan beschreven van beide variaties.

So. Let’s Go.

Recept Groentenpasta met kliekjes vlees

Recept voor één serving

Wat heb je nodig?

  • (Wok) Pan
  • Dunschiller / Rasp / Kaasschaaf
  • PAM spray (kokosolie, olijfolie, boter o.i.d. kan ook)
  • 150 gram courgette
  • 100 gram wortel
  • Voor de bulkvariatie 100 gram roerbaknoedels
  • Overgebleven vlees, kip of vis; voor het recept gebruik ik nu even 100 gram kip
  • Kruiden naar smaak, ik heb in dit recept paprika, knoflook, marjoraan, peper, zout en basilicum gebruikt
  • 10 gram Feta kaas

Bereidingswijze

  • Rasp de wortel en courgette in lange dunne slierten
  • Verhit in een pan de PAM spray en bak de groenten kort aan
  • Voeg bij de roerbaknoedels eerst water toe en hierna de noedels
  • Snijd het restvlees (wat al gebakken is) in stukjes en voeg deze toe als de roerbaknoedels bijna klaar zijn.
  • Kruid de mix naar smaak
  • Bij serveren kun je feta kaas over het gerecht serveren voor extra smaak.

Ah Oui, Bon Apetit.

Recept Groentenpasta met kliekjes vlees